Surun kohdatessa, kaikki palvelut yhdellä oven avauksella.
28100 Pori
Eteläpuisto 19
Päivystys 24h/vrk 0451334840
Ma - Pe klo 9.00 - 17.00 tai sopimuksen mukaan
Close
Eteläpuisto 19 28100 Pori
Päivystys 24h/vrk 0451334840 pasi.honkaluoma@satakunnanhautaustoimisto.com
Surun kohdatessa on aloitettava

Järjestelyt

Hautausjärjestelyiden aloittaminen

Surun kohdatessa on kuitenkin ryhdyttävä käytännön järjestelyihin, yleensä omaiset ovat kokeneet hyväksi aloittaa hautausjärjestelyt mahdollisimman nopeasti. Hyvin suunniteltu ja järjestelty hautaus auttaa osaltaan omaisia surutyössä, jättää kauniit muistot ja nostaa esiin toivon sekä jatkuvuuden näkökulman. Hautauspalvelumme  on luotettavaa, joustavaa ja lämminhenkistä, käytämme toiminnassamme vain korkealaatuisia kotimaisia tuotteita.

Voitte ottaa meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai tulla käymään toimistolla. Järjestelyt alkavat välittömästi.

ENNEN HAUTAUSTA

HAUTAUSLUPA

Vainajaa hoitanut lääkäri tai oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen suorittanut lääkäri kirjoittaa luvan hautaamiseen. Lupa toimitetaan omaiselle tai hautaustoimistolle sairaalan käytännöstä riippuen. Pääsääntöisesti hautaustoimisto huolehtii hautausluvan hankkimisesta.

KUOLINTODISTUS

Kuolintodistuksesta selviää vainajan kuolinsyy ja se kirjoitetaan vasta kaikkien kuolemansyyn selvittämisen edellyttämien tutkimusten valmistuttua. Tähän voi kulua jopa kuukausia. Hoidamme myös muualle kuin hautausmaalle haudattavien lupa-asiat.

HAUTAPAIKKA

Huolehdimme hautapaikasta omaisten toiveiden mukaisesti. Hautaustapa voi olla arkku, uurna, muistolehto tai esimerkiksi merihautaus.

SIUNAUKSEN VALMISTELUT

ARKUN JA UURNAN VALINTA

Suomessa kaikki vainajat saatetaan arkussa – hautaan tai tuhkaukseen. Hautajaiset järjestetään siis aina arkun kanssa, ja arkku on keskeisellä sijalla läheisen viimeisellä matkalla. Ajatuksella valittu arkku kuvastaa juuri niitä asioita, joilla vainajan ainutkertaista elämää halutaan kunnioittaa. Käyttämämme yhteistyökumppani SHT Tukku Oy on perinteikäs suomalainen arkku- ja uurnavalmistaja. Katso valikoima alla olevasta linkistä.

KUKAT

Kauttamme voitte valita arkun päälle tulevan arkkulaitteen, kukkavihot, kukkakimput ja seppeleet. Kaikki kukat toimitetaan siunaus- ja muistotilaisuuteen. Arkku- ja uurnalaite kiinnitetään valmiiksi. Autamme muistolauseiden ja suruvärssyjen löytämisessä kukkavihkoihin ja kuolinilmoitukseen. Kukat siunaus- ja muistotilaisuuksiin toimittaa Koivulan Kukkapalvelu. Katso lisää alla olevasta linkistä.

KUOLINILMOITUS

Toimitamme kaikkiin omaisten valitsemiin lehtiin kuolinilmoituksen, jonka hyväksytämme omaisilla ennen julkaisemista. Ilmoituksen sisältöä voitte miettiä rauhassa läheisten kesken. Autamme tarvittaessa ilmoituksen suunnittelussa ja laatimisessa. Samoin toimimme kiitosilmoituksen kanssa. Ilmoituksen sisällön voi toimittaa meille toimistolle, postitse tai sähköisesti.

HAUTAJAISKUTSU

Hautajaisiin voidaan kutsua lehti-ilmoituksella, jos kuolinilmoitus laitetaan lehteen ennen siunaustilaisuutta. Kutsun voi myös postittaa, lähettää sähköpostilla tai vieraille voi myös soittaa.

Toimitamme siunaus ja muistotilaisuuksien arkkulaitteen, kukkavihot, kukkakimput ja seppeleet. Kaikki kukat toimitetaan siunaus- ja muistotilaisuuteen. Arkku- ja uurnalaite kiinnitetään valmiiksi.

Kotimaisuus on SHT Tukun sydän. Arkut ja uurnat valmistetaan perinteisiä käsityötaitoja kunnioittaen, parhaista materiaaleista ja suurella ammattitaidolla.

KULJETUKSET JA SIUNAUS

KULJETUS JA SAATTO

Vainaja siirretään hautausmaan tiloihin odottamaan siunaustilaisuutta. Omaiset ovat tervetulleita mukaan saattamaan vainajaa, tarvittaessa järjestämme omaisille kuljetuksen. Jäähyväiset järjestetään usein ennen kuljetusta. Vainajan näkeminen ennen arkun sulkemista koetaan rauhoittavaksi hetkeksi, se auttaa osaltaan surutyössä ja siitä jää hyvä muisto sekä läheisen poismeno todentuu.

International Funeral Services. Toimistomme hoitaa kuljetuksia kaikkialle koti- ja ulkomailla. Kansainväliset yhteydet takaavat nopean ja edullisen kuljetuksen ulkomailta Suomeen tai päinvastoin.

SIUNAUSTILAISUUS

Siunausaika ja siunauspaikka. Varaamme omaisten tai vainajan toiveiden mukaisen ajan ja paikan siunaamiselle.

Papin ja kanttorin valinnassa pyrimme huomioimaan omaisten toiveet. Pappi ottaa omaisiin yhteyttä sopiakseen yksityiskohdista ennen siunausta, jos pappia ei tarvita sovimme muista järjestelyistä omaisten toiveiden mukaisesti.

Muistin tueksi

Katso tästä